Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Richtlijnen producties COVID-19
Vooralsnog blijven de maatregelen rondom COVID-19 hetzelfde. Mits er streng rekening gehouden wordt met de huidige maatregelen, betekent dit dat we met een kleine crew nog steeds kunnen fotograferen in de studio of op locatie. Wat betekent dit voor onze producties:

COVID-19 manager
Er zal op de set een persoon aanwezig zijn die aangesteld is als COVID-19 manager. Dit wil zeggen dat deze persoon de veiligheid van de aanwezigen bewaakt. Dat wil zeggen dat social distancing en hygiene wordt gewaarborgd op de set. De manager verzorgd handschoenen, maskers, ontsmettingsgel, etc. waar nodig.

Social distancing
Het is verplicht dat er ten alle tijden 1,5 meter afstand is voor iedereen op de set. Voor binnen-shoots wordt het maximaal aantal personen op de set bepaald door de grootte van de ruimte. Voor onze studio komt het er op neer dat er maximaal 4 personen tegelijk aanwezig zijn in de studioruimte zelf. Daarnaast is in de studio nog een kantoorruimte waar mensen terecht kunnen als deze niet nodig zijn op de set. Vanzelfsprekend kan er wel gerouleerd worden afhankelijk van wie er nodig is.

Minimaliseren aantal mensen op de set
Dit komt er dus op neer dat er minder mensen dan gebruikelijk op de set aanwezig kunnen zijn. Als er gewerkt wordt in de studio met een model kunnen er dus samen met bijvoorbeeld de fotograaf nog 2 extra personen aanwezig zijn.  Op locatie hanteren wij een max. van 10 personen mits er genoeg afstand gehouden kan worden.

Aparte aankomsttijden
Voor zover mogelijk - worden aankomsttijden van de crew gesplitst, om te voorkomen dat teveel mensen tegelijk bij de ingang aankomen. 

Optimaliseren workflow
Voor zover mogelijk - wordt werk gecoördineerd zodat zo min mogelijk mensen in 1 ruimte aanwezig zijn als nodig is. Bijvoorbeeld - tijdens het opbouwen van een set zijn alleen de fotograaf en een assistent in de studio aanwezig.

Hygiëne op de set
Alle mensen op de set moeten zich houden aan de richtlijnen van het RIVM over de hygiëne en het gedrag die nodig zijn om het risico op verspreiding van COVID-19 te minimaliseren. Alcoholische handgel is beschikbaar bij binnenkomst en in alle ruimtes. Informatie over het handhaven van een goede handhygiëne wordt verstrekt aan alle aanwezigen op de set - zowel in de vorm van officieel drukwerk van het RIVM als als onderdeel van de ochtendbriefing.

Schoonmaak vereisten
Wij zijn verantwoordelijk voor het regelmatig schoonmaken van contactoppervlakken: Deuren, oppervlakken, sanitair en alle apparatuur die gebruikt wordt door meer dan 1 persoon. Elk werkstation dat wordt gebruikt door meer dan 1 persoon wordt schoon gemaakt tussen elke gebruiker. 

Wat betreft ziekte
Iedereen die milde of ernstige COVID-19 symptomen ervaart is niet toegestaan op de set. Een droge hoest, koorts, spierpijn of een zere keel worden allemaal gezien als COVID-19 symptomen.

Individuele verantwoordelijkheid
Van iedereen op de set wordt een individuele verantwoordelijkheid verwacht als het gaat om het tegengaan van COVID-19 verspreiding door het volgende te doen:

  • Was zo veel mogelijk je handen of gebruikt alcoholische handgel
  • Nies en kuch in je elleboog, niet in je hand
  • Voorkom lichamelijk contact met andere; geen handen, knuffels en niet kussen
  • Ben scherp op het schoonmaken en houden van je werkplek
  • Houdt afstand tot elkaar en vraag andere hetzelfde te doen

Praktische uitvoering van de RIVM maatregelen op de set:

Haar en make-up
Haar en make-up kan onder strenge voorwaarden gedaan worden, mits zowel het model, visagist en de klant daar oke mee zijn. Een masker is momenteel niet verplicht, maar kan zeker verzorgd worden. Voor en na de make-up moeten zowel het model als de visagist hun handen wassen of desinfecteren. Het is niet toegestaan kwasten en andere aanbrengingsmiddelen te gebruiken op meerdere personen. Mascara en lipstick vallen hier ook onder. Als een model niet oke is met deze maatregelen kan er in overleg worden gekozen om de make-up door het model zelf te laten doen. Dit onder strenge voorwaarden om kwaliteit te kunnen waarborgen.

Kleding-Styling
Hulp tijdens styling is alleen toegestaan als dit echt nodig is en rekening houdend met de maatregelen. Na het stylen moeten zowel het model als de stylist hun handen wassen of desinfecteren.

Catering
Een buffet is niet toegestaan. Alle maaltijden moeten apart worden geserveerd in enkele porties en op een manier waardoor geen oppervlaktebesmetting mogelijk is. Alle dranken worden in individuele porties aangeboden, bijvoorbeeld water flesjes of blikjes. Geen snack kommen of niet-verpakt eten is toegestaan, evenals niet-individueel-verpakt fruit. Iedereen die zich bezighoudt met het wast voor en na grondig de handen en heeft handschoenen aan.

Vragen?

Using Format